Uitslag slotwedstrijd Brabant-bekers 19 september in Eindhoven (50)

Zondag 19 september werd in zwembad de Tongelreep in Eindhoven een wedstrijd gezwommen die meetelde voor de Brabantse open water klassementen. Om in aanmerking te komen voor een prijs of herinnering in het Brabants klassement, moest aan drie Brabantse wedstrijden meegedaan zijn. Omdat er in Brabant slechts drie wedstrijden over waren, na het wegvallen van 'Tilburg' en 'Hank', werd besloten om een extra wedstrijd, in het zwembad, te organiseren, zodat zwemmers toch nog één wedstrijd mochten missen.

Het eerste lid van Neptunus '58 die van start ging, was Sandra Schellekens op de 800 vrij bij de masters. Ze eindigde in 11.44.19, en was daarmee een halve minuut langzamer dan haar pr, gezwommen tijdens de NK Masters in mei dit jaar. Ze was de snelste van de dames 25+. In het klassement was het nog erg spannend. Sandra stond namelijk tweede, maar de nummer 3 had in Oosterhout niet goed gezwommen, en zou bij een goede prestatie in Eindhoven haar dus nog voorbij kunnen gaan. Helaas was dat het geval, en werd Sandra met slechts vier seconden verschil (na 3 gezwommen kilometers) naar de derde plaats verdreven.

Vervolgens was het de beurt aan vier junioren op de 400 meter schoolslag. Jeroen van Dinther was de enige jongen namens Neptunus '58 en Rachel Brunnen, Isa en Lara vd Ven waren de meiden. Jeroen tikte als vierde junior aan, na 7.56.41. Voor Jeroen stonden 2 94-ers en één leeftijdsgenoot in de uitslag. Lara werd eveneens vierde. Zij eindigde na 7.35.21 bij haar debuut op deze afstand. Rachel werd zesde met 8.13.33. Ze zwom pr's op de 200 en 400 school, en zwom ook nog een pr voor het 50-meterbad op de 100 meter. Ze zat na 100 meter maar een fractie boven haar beste tijd uit het 25-meterbad! Isa werd zevende met 8.24.13 en verbeterde net als Rachel haar pr's op de 200 en 400 meter en haar 50-meterbad pr op de 100 meter. Het was voor Isa en Rachel namelijk de eerste wedstrijd in het 50-meterbad.

Marios vd Bersselaar ging van start op de 800 meter schoolslag voor masters. Hij tikte aan na 20 minuten en 2.80 seconden en was daarmee de snelste van zijn leeftijd tijdens deze wedstrijd, waardoor hij de volle 300 punten pakte. Hierdoor eindigde hij op de tweede plaats in het Brabants klassement. Marios zwom persoonlijke records op de 400 en 800 meter en vestigde ook 50-meterbad pr's op de 100 en 200 meter.

Uitslag

In de eindstanden van de Brabant-bekers is zeven keer een Schijndelse zwemmer terug te vinden: - Marios vd Bersselaar werd tweede bij de schoolslag masters heren 50+
- Sandra Schellekens werd derde bij de vrije slag masters dames 20+
- Jeroen van Dinther werd vierde bij de schoolslag jongens junioren
- Sandra Schellekens werd vierde bij de vrije slag dames
- Ildiko vd Ploeg werd vijfde bij de vrije slag masters dames 20+
- Lara vd Ven werd zesde bij de schoolslag meisjes junioren
- Isa vd Ven werd negende bij de schoolslag meisjes junioren

P9195476
Jeroen van Dinther, Marios vd Bersselaar, Isa vd Ven, Sandra Schellekens en Lara vd Ven zwommen hun Brabants klassement vol. Ildiko vd Ploeg deed dat ook, maar zij ontbreekt op de foto.


 Foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'